DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Archiv 2010+2009

Archiv novinek - 2010,2009,2008

 
Vrh "A Vlčí tlapka" oslavil 5.11.2010 svůj první rok života !!!!
Gratulujeme....
 

 
26.11.2010
 
Gira nás letos pěkně natahuje - její hárání je nevyzpytatelné, chvíli hárá - chvíli ne, po porodu to má zmatené a to střídání počasí tomu také nepřidalo. Nechám to všechno na přírodě a na ní. Jak se něco změní - inhed podáme zprávy !!!
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
Zatím přidávám nové fotografie a informace - o štěňatech z vrhu A... věk cca 1 rok
 
Děkuji majitelům za fota, informace a hlavně péči a lásku, kterou svým čtyřnohým vlčkům dávají ...
Těším se na další setkání. 
 
Akaj Vlčí tlapka - Aky se má skvěle je to typické ČSV, jak svojí pubertální povahou, tak vzhledem. K Akymu mám zvláštní vztah hodně jsme si prožili :-) a bere mě jako maminku :-) Je to zlatíčko i když dává Martinovi občas zabrat :-)stejně jako jeho sourozenci. Plánujeme s ním pár výstav a čévéčkářských akcí. Aky nyní měří okolo 66-67 cm, měl nějaké zdravotní problémy se Salmonelou, ale i se zuby, které si uštípl. Teď už je v dobré kondici, spokojený a má nádhernou srst. Povaha je skvělá, i když nevyhledávání kontaktu s chlapy přetrvává, udělali jsme s ním velký kus práce (hlavně jeho majitel Martin). Aky se možná příští rok dočká své první zahraniční partnerky :-)
  
Aileen Vlčí tlapka - Aileen je typická pubertální vlčanda, zkouší mé a Eimiščiny "pevné" nervy denodenně. Z Aileen vyrostla podle mě krásná slečna, s výbornou povahou, která miluje lidi, děti a prostě všechno. Je to dobrák a hyperaktivní pes. Nyní se začíná konečně pořádně nasrsťovat a dodělávat, je to zákeřňačka, která nás pořád okusuje a pokouší. S Aileen chceme také vyzkoušet pár výstav. Těší se výbornému zdraví a neuvěřitelné vitalitě, po tatínkovi zdědila chuť na aportování čehokoliv :-). Miluje koně a je neuvěřitelný závislák. S bráchou Akinem a sestrou Agirou jsou si neuvěřitelně podobní jak povahově, tak vzhledově. Výška okolo 64 cm.
  
Agira Vlčí tlapka - Niki je krásná holčička, v Karlových Varech se s pánečkem pilně připravuje na zkoušky, kterých se bohužel letos na podzim nemohla zůčastnit, jelikož byla v období kdy místo cvičení myslela raději na ženicha :-). Honzík s ní odvedl velký kus práce, moc držím palečky aby to spolu dotáhli co nejdál. Niky má brovské nadání na cvičení a je parádní společník a člen rodiny, má typickou samičí hlavu a krásnou srst.  Měří asi tak jako Aileen okolo 64 cm.
  
Atavar Vlčí tlapka - S Jirkou majitelem Breta jsme mluvila nedávno, pilně spolu cvičí, stopují a koušou. Jirka je výcvikář a tak se tomu hodně věnuje. Bret je velice vyrovnaný pes, jak povahou tak v exteriéru. Co jsem ho viděla naposledy měl velice pěknou kostru, už jako malé štěně měl dlouhou kvalitní srst. Roste z něj krásný pes. Jeho výška typuji může být tak kolem 67-68 cm.
 
Arwen Vlčí tlapka - S Verčou a Robim jsemv kontaktu a dostávám zprávy, jak se jim daří. Arwenka teď prožila své první hárání, s majiteli v Italském Miláně prožívá krásný život - je miláček rodiny. Společnost jí dělají dva maltézáčci, Arwen je ze všech štěňat nejmenší její výška je 60-61 cm, má plnou srst a skvělou povahu. Viděla mě po půl roce a nezapomněla kdo jsem :-) S majiteli by měli brzy dorazit do ČR, tak se těším až ji zase uvidí. Je to vyrovnaná a relativně klidná fena.
  
Ashanti Vlčí tlapka - Argošek to je miláček, Argísek miluje svoji rodinu Denču s František, bohužel někdy to nedává láskyplným gestem najevo ba naopak. Nedávno se prý postavil i proti Německému ovčákovi, aby ochránil svého majitele. Je to velký srdcař, a typické hyperaktivní čévéčko, s Denčou se často vídáme. Argo se má skvěle, měl také nějaké zdravotní problémy doufám, že je to všechno za námi - Argo je druhý největší z vrhu může mít okolo 68-69 cm. Má krásnou kostru do hlavy dorůstá. Stále je hodně štěněcí, jsem na něj a majitele hrdá.
 
Antares Vlčí tlapka - Ravenek - to je náš méďa, pes intorvert. Raven má krásné zbarvení, jako jediné ze štěňátek, také dobrou kostru. Jsem ráda, že si s Martinem sedí, jsou si dost podobní. :-) Martin má to čévéčko, které chtěl. Ravy je největší pes z vrhu - může mít okolo 69-70 cm. Je nebojácný a sebevědomí, společnost lidí, ale nevyhledává- se svým pánečkem, žije spokojeně v Praze. Ravenka jsem dlouho neviděla :-) Těším se na něj a jeho pánečky - Lenču a Marťase.
 
  
Abasie Vlčí tlapka - Kiruška, to je také miláček, nedávno jsem na fotce viděla její nádherný kotec s krásnou boudou, kterou stihla přs noc upravit a udělala si dva vchody. Jo jo je to holka šikovná - myslím, že Kira bude z fen nejvyšší - 64-65cm. Je to fena se silnou kvalitní kostrou. Je hodně typově do dědečka Azara. Má za sebou své první hárání. Je jedinečná a moc hezká :-) |Dlouho jsme se neviděli těšíme se na setkání.
 
 

5.10.2010
 
Gira konečně začala plně projevovat svoje hárání. Takže pokud vše dobře půjde, vyrazíme za 14 dní na krytí za Emírem !!!
 
 

 
3.10.2010
 
Aktualizaci opět mírně zanedbávám....
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
Gira nám zatím pořádně nehárá, psům sice vonní, ale hárání se jí nijak víc neprojevuje ... Hárat se rozhodně chystá, ale zatím nás všechny napíná ... Jak nastane nějaká změna dám určitě vědět. S majitelkou krycího psa Emíra Edit Molnárovou jsme na všem domluveni. Teď vše záleží jen a jen na Giře. Podařilo se mi také sehnat práci z domu, takže budu mít na štěňátka opět 24 hodin denně :)
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
V sobotu 25.9.2010 - proběhla Národní výstava psů v Brně
 
Přihlášeni byly : Akaj Vlčí tlapka a Aileenka Vlčí tlapka
 
Oba jsem ve výstavním kruhu předváděla já sama. Aki mě velice dobře zná a jeho páneček zatím fotil.
 
Aileen Vlčí tlapka- Třída: Mladých, celkem 5 fen, ve velmi slušné konkurenci VD3
(Aileen má po úraze vyražený zub P3, což je bohužel na soutěži krásy mínus, proto hodnocení VD)
 
Akaj Vlčí tlapka - Třída: Mladých, celkem 2, V1, CAJC, Junior BOB (Nejlepší mladý)
 
 
                Aileen Vlčí tlapka - výstavní postoj                                                                                  Akaj Vlčí tlapka  
  
Ashanti, Akaj, Aileen Vlčí tlapky a maminka Gira Dakmat
 
Akinek se svojí první medailí                                                                     Aileenka, Akišek a maminka Eiminka                              
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 Víkend 10.-12.9.2010 - jsme trávili na Výcvikovém výkendu v Jevišovicích pod vedením Karla Cvička.
Holky byly moc šikovné, jak při obranách tak zejména moje malá Aileen při poslušnosti. Určitě všem vřele doporučujeme. Lepšího výcvikáře neznám poprvé holky cvičení bavilo a dělali vše s chutí. Na další takový víkend se moc těšíme a rozhodně si jej nenecháme ujít.
 
Udělala jsem dvě videa z obran: TADY
 

Ve dnech 24-26.7.2010 jsme naštívili tradiční letošní LETNÍ VÝCVIKOVÝ TÁBOR v Jevišovicích. Krásně jsme si zacvičili. Eimi si opět osvěžila stopy i obrany, což ji velice baví s poslušností už to bylo o něco horší, ale i tak byla velice šikovná. Aileen ukázala svůj skrytý talent a na poslušnosti byla zase velice šikovná, jen kdyby s ní tolik nemlátila ta puberta. Byl tu naprosto skvělý figurant a výcvikář Karel Cviček - www.vikar.cz .Mrzí nás, že jsme nezůstali déle. Viděli jsme se s ATAVAREM (se kterým páneček velmi intenzivně cvičí a daří si skvěle) a ARWENKOU, kterou jsem od odběru neviděla. Arwen má také veliký talent a chuť k práci.Také přijel táta vrhu A Enor. :)  Velice příjemné a těšíme se na další výcvikové setkání v září.
  
 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
Dne 15.8.2010 jsme s naší malou Aileen Vlčí tlapka, zůčastnili v pořadí její třetí výstavy. Jednalo se o Krajskou výtavu psů ZETOR-Líšeň. Aileen měla premiéru ve třídě mladých. Naše malá holčička si vedla skvěle. Pan rozhodčí Mojžíš z ní byl unešen, čímž mi samozřejmě udělal velikou radost. Aileen se předvedla, tak jak to umí a hrdě reprezentovala Československé vlčáky. 
 
Dostala známku VÝBORNÁ 1 a titul VÍTĚZ TŘÍDY.
 
Posudek si můžete pročíst zde -  http://www.aileenvlcitlapka.wbs.cz/Vystavy.html
 
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
Dne 18.8.2010 jsme si udělali krásný výlet do Jedovnic k rybníku Olšovec. Ve složení AILEEN, ASHANTI, AKAJ Vlčí tlapky, jejich maminka GIRA Dakmat, kamarádka AXA a mladý kamarád ASCHER S.B.Tajmený přelud. Eimi mě velice mile překvapila, i když už jsou její děti dorostenci neměla žádnou potřebu je vychovávat či drtit. Chovala se velice mile a dokonce si s nimi i hrála. Měla sice košík, ale běhala mezi nimi navolno a bezproblému i mezi "konkureční fenkou" Axi :) Psi so hráli a plavali celé 4 hodiny. AKAJ a ASHANTI  rostou ve vysoké a krásné psy. Jsem na ně a jejich majitele hrdá. Tuto akci musíme někdy zopakovat, aneb bylo to maximálně parádní.
Jelikož Galerie pořád nefunguje, jak by měla - přidám odkaz na fotky Martina Vyláška : ZDE
 

 
11.7.2010
 
Aktualizace byla opět zanedbávána... Ovšem to neplatí o našich holkách. Stále se něco děje. Takže souhrn novinek dle datumů ....
 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
Včera 10.7.2010 jsme byly s našema holčičkama Aileen a Eimi u rybníka. Bylo to strašně fajn. Holky plavání hrozně baví a jsou v tom velice dobré a mě se pro změnu líbí, že je to výborné cvičení pro svaly a přitom se nenamáhají klouby a také se holky osvěží a zablbnou :) Jelikož jsme plavali všichni nebyl nikdo kdo by nás fotil, rybník měl cca 50m na délku a my jsme ho s holkama přeplavali alespoň 5x na každém kraji chvíli odpočli a honem blbnout dál. Holky pak chvíli i "aportovaly". Brzy si to snad zopakujeme.
 
Pohodička u vody...
  
   
 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
Dne 3.7.2010 přijel k nám na Vysočinu Martin J. s naším Antaresem Vl.Tlapka. Kousíček od nás mají chalupu, jinak bydlí v Praze. Dali jsme si sraz jak jinak něz u rybníka. Antares alias Ravenek je 70cm vysoký a podle mě krásný pes, jeho zbarení je narozdíl od sourozenců do hněda. Jenom malikno dopilovat povahu - je introvert a lidi nepotřebuje :) a bude naprosto ideální. Majitelům děkuji za vzornou péči. Všichni tři (Aileen, Eimi i Raven) běhali navolno a koupali se jak je libo. Sourozenci si užili řádění a my si chvíli odpočli.
 
  
Naše raubířka Aileen 8 měsíců 
   
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Květen 2010 - Martin V. majitel našeho krásného Akaje mi poslal několik krásných fotek naše lumpa. A také jednu velice příjemnou zprávu. Akaj Vlčí tlapka absolvoval RTG zubů. Akimu chyběly obě P1 dole. Nyní máme veterinární zprávu, že tam zoubky naštěstí jsou a že jsou pouze neprořezané. Což je pro mě jako chovatele výborná zpráva. Akaj je typický představitel plemene, doufám, že nám výjde DKK a úspěšně absolvuje bonitaci. Akaj se lidem líbí a byla by ho škoda, jsem ráda, že nyní je u toho nejlepšího majitele, jakého mohl mít. Má se skvěle, je to na něm vidět a to je pro mě hlavní.
    
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
26.6.2010 - jsme byli na pracovní náštěvě u naší chovatelky Dany Matušincové. Aileen s Eimi měli k dispozici celý Jevišovický areál a já mohla vyfotit Borku, maminku naší Eimi (Giry Dakmat). Borka II z Rosíkova má 13,5 roku je ve výborné kondici a teší se výbornému zdraví. DOufám, že všichni její potomci ať už dcery či vnoučata :) jsou tak zdravé jako ona.
 
Borka II z Rosíkova - 13,5 roku
   
  
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Pro typickou charakteristiku našeho zabijáckého nebezpečného plemene Československý vlčák - kříženého s vlkem přidávám pár brutálních fotek ... hlavními aktéry Gira Dakmat a Aileen Vlčí tlapka...
Prosím pozor pouze pro silné povahy :)
 
  
    

 
9.6.2010
 
Dne 28.5.2010  mezi 18:30- 19:00 byl z neznámých důvodů z Ranče ve Smrčku odcizen "náš" pes VLASTÍK !!!
 
Je to 4-letá černo-bílá BORDER KOLIE, je to docela mohutný pes.
 Bojí se bouřky, deště. Kvůli filmu byl učen skákat i s cizími do auta. Ze začátku byl zlý, nyní je převychován jen občas se mu něco nelíbí. Přepokládáme, že jej někdo naložil do auta a odvezl, jelikož jeho feny (další tři psi) zůstali na dvoře. Sám se nikdy netoulal. V té době se chodí ke koním a on každý den od 16:00 čekal na dvoře kdy se půjde. Je možné, že na ty lidi zavrčel a oni jej vykopli z auta. Prý byl údajně vidět o 2-3 dědiny dále (cca 10 km - Doubravník - Černvír - Tišnov a okolí). Po psovi stále marně pátráme !!! Prosíme o jakékoliv informace....
 

20.5.2010
 
Omlouvám se za menší výpadek aktualizací... Věcí se událo hrozně moc...  Nějak jsem nestíhala. Tak postupně podle dat.
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
Dne 17.5.2010 jsem jela pro našeho lumpa Akaje. Nakonec přes jeho střídání domova jsem se rozhodla, že bude Akaj napůl náš. Zůstává tedy ve spolumajitelství. Definitivní domov tento krásný a velmi nadějný pes našel na Moravě kousek od Brna. Máme s ním velké plány... Jsme na tohoto psa velice hrdá a moc se mi líbí jak povahově tak exteriérem.
   
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
Dne 7-8.5.2010 jsme byli v Jevišovicích, kde jsme se zúčastnili KLUBOVÉ VÝSTAVY ČSV, kde velice přísně posuzoval Oskár Dóra.
 
Naši stanici zde krásně reprezentovali naše štěňátka Aileen - N2, Agira - N3 a Ashanti - N2.
 
Oskar Dóra je podle jedním z nejpřísnějších rozhodčí. Psy docela hodně osahává, zkouší a testuje a né každé ČSV toto dobře snáší. Mám tohoto posuzovatele moc ráda a jeho slov si vážím. Mám velikou radost, jak mi "moje" holčičky pochválil.  Jediné co jim oběma vytknul je ještě (doufám) nedorostlý skus. Obě mají mírný náznak podkusu. Jinak se holky s panem rozhodčím seznámily, pomazlily a nic je nezaskočilo. Obě se krásně na svoji první výstavu předvedly. Byly velice pochváleny, se slovy, že doufá, že jim zoubky dorostou. V posudcích mají - Hlava Klínovitá, oko světlé zbarvení, ucho správně nasazené, hřbet rovný, ocas správně nasazený a nesený, plnochrupá s náznakem podkusu, typický postoj, srst standarního zbarvení s maskou, lehký pohyb...
 
Terezce a Honzíkovi (majitelům Agiry) velice děkuji za účast na této výstvavě, jelikož to májí přes 320km a za velice příjemně strávený víkend (konečně to tam jednou Peťu pořádně bavilo:o) moc si toho vážím. Viděla jsem opět a moc ráda naši krásnou Agiru s Aileen si stále velice rozumí a vyblbly se do alelůja. Těším se na další shledání s těmito skvělími lidmi.
 
Výsledky:
 
 
 
Aileen - Nadějná 2
 
  
 
Agira - Nadějná 3
 
  
 
Ashanti - Nadějný 2 
   
Argísek (Ashanti) bohužel dlouhodobě trpěl průjmy a prodělal nemoc způsobenou Campilobacilem (tedy tak nějak) proto byl chudák hubený a bez srsti. Ale předvedl se skvěle. Doufám, že bude co nejdříve v kondici. Argo musí do svého těla ještě dorůst, zatím je samá noha, ale roste ve velkého psa :o) Majitelům velice děkuji za skvělé předvedení.
 
Ještě pár společných foteček z procházky....
 
Ashanti, Aileen, Agira                                                                                                         Agira, Ashanti, Aileen                
  
Agira, Aileen, Ashanti                                                                                            Aileen a Agira                      
   
 

10.3.2010
 
Dne 3.3.2010 oslavila Eimi svoje 4-té narozeniny.
Je zdravá, krásná a vitální. Po světě jí a jejímu prvnímu ženichovi Enorovi už běhá 9 krásných potomků, kteří rostou jako z vody. Se svojí dcerou omládla o pár roků.
Přejeme jí hodně zdraví a "málo" šedých :o) chlupů z její dcerušky Aileen. Doufám, že tu s námi budeš ještě minimálně 4x tolik :o) a budeš tak zdravá jako tvoje maminka Borka.
 
Všem děkujeme za přání.
 
Přejeme všechno nejlepší všem našim sestrám holkám z vrhu G Dakmat - Gaii, Ginet, Ginger a v neposlední řadě Genny, která se stala taktéž maminou. Gratulujeme !!!
 
Genny - štěňátka - volné jsou ještě nějaké holky - Více ZDE
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
Dne 6.3. jsme si udělali Socializační a narozeninovou procházku po ZOO Brno. Počasí nám docela vyšlo i když byla trochu zima hlavně nesněžilo. Sešlo se nás akorát - celkem 3 dospěláci, 7 štěňátek a Karel :o) Barvy naší stanice hájila - Gira Dakmat a pak naši potomci - Aileen, Ashanti a Abasie Vlčí tlapka. Páníčci se o obě naše štěňátka vzorně starají, mají skvělou socializaci a jsou krásná. Děkuji Vám !!! Další zástupci štěňátek byla dračice Ambra Tajemný přelud, maličká Clara Grey Střípek snů a 2 Němečtí ovčáci našich kamarádů Anet a Pavla - Afra a Atos Amicus Nobilis. Za dospěláky teda k věku psů - polodospěláky Bella Tara z Blatnických vinic s Jirkou a pes Argo alias Uran z Litavskéké kotliny. A s Clarou dorazil její kamarád maličký Karel - tuším pražský krysařík.
Štěňátka se dostatečně proběhala, neboť jsme je pustily u pavilónu plazů a řádily jak utržení ze řetězu. Aileen se samozřejmě nezapomínala okusovat s bráškou Argem (Ashanti) a sestřičku také poznala. Bohužel to samé se nedá říct o naší Eimi, která byla docela protivná.
Tento výlet hodnotím za velice vydařený a děkuji všem zůčastněným za účast !!!
 
 
   
 
24.2.2010
 
Dnes jsme si užívali krásného lunečného dne.... pořídila jsem několik krásných fotek našich holek....
 
Také je vytvořena nová galerie fotek - Enora, námluv a krytí - ZDE. Fotogalerii celu předělávám, takže zatím po kouskách.
 
  
  

 
13.2.2010
 
Aktuality:
 
Dne 11.2.2010 jsme byli na posledním očkování u paní doktorky. Aileen váží 15 kilo, je zdravá a roste jako z vody. Přidávám nějaké foto našich krásných holek.... 
 

 
5.2.2010
 
Dnes jsou "Áčkům" 3 měsíce, neuvěřiltelně rychle to letí.  Všichni rostou jak jinak než do krásy.
Nejvyšší čas začít chodit na cvičáky !!!
 
 Až budu mít zase nějaké aktuální foto hned je sem dám.
 
 

 
2.1.2010
 
Dne 1.2.2010 přišly z ČMKU našim štěňátkům Průkazy Původu. Jejich čísla zápisu jsou dopsaná u každého v jeho profilu v sekci Odchovy.
 
 

 
 
1.2.2010
 
Dalo to docela dost práce, ale Fotogalerie - VRH A Vlčí tlapka je konečně kompletně hotová. Fotky jsou s popiskama a jsou od porodu do té doby co u nás byli. Všechny fotky co jsou v galerii majitelům pošlu na DVD. Společně s rodokmenem.
 
Popisky k jednotlivým fotkám si pak musíte dohledat tady na internetu, pokud tedy svého prcka na fotkách nepoznáte.
 

12.1.2010

Všechna štěnátka z vrhu A jsou konečně v nových domovech !!!


9.1.2010

Agiruška dnes úspěšně dorazila do nového domova - až do dalekých Karlových Varů. S novými majiteli si padli hned do oka, jako kdyby k sobě petřili odjakživa. Agirka se bude mít skvěle má opravdu výborné majitele. Velice se těším, až se zase uvidíme a majitelům přeji pevné nervy a spoustu krásných zážitků, které (o tom nepochybuji) jim "moje" šedivka připraví...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Zítra také odjíždí naše "poslední" fenečka Abinka


4.1.2010

Včera jsem si jela pro AGIRU. Paní mi volala, že ji bohužel nezvládají. Po tom telefonu mi bylo téměr jisté, že si ji povezu zpátky domů a budu jí muset najít jiné majitele. Její aktivní a hravá (kousací) povaha, bohužel nesedla k jejich životnímu stylu. Agi potřebu aktivní pánečky, kteří s ní budou cvičit a pracovat. Pro Agi si měli dneska přijet noví páníčci, bohužel jim to skrz práci nevyšlo a tak by si pro ni měli do konce týdne přijet.

 Rozhodli jsme se, že naše poslední fenečka AILEEN zůstane doma a rozšíří naši smečku. Aileen si nás absolutně získala svým chováním k nám. Je to krásná vlčí slečna. Zůstane u nás a bude (doufám) hrdě reprezentovat barvy naší stanice. Hlavním důvodem je také to, aby Eimi nezůstala sama. 


1.1.2010

Všem přátelům, majitelům našich štěňátek a všem kdo naštěvují tyto stránky přejeme úspěšný a šťastný Nový rok 2010 !!!

 


28.12.2009

Tak téměř všechna štěňátka jsou ve svých domovech... O všech mám zprávy a mají se dobře.


20.12.2009

V naší chovatelské stanici vládne smutek - štěňátka odjíždějí do nových domovů - během soboty a neděle nás opustilo 5 štěňátek. V sobotu odjel Akaj do Plzně a Ashanti do Brna. Dnes nám odjel Anubisek do Heřmaně u Českých Budějovic, Atavárek do Heřmanova Měštce a Agiruška do Viničných šumic. Eimi vše zvládá docela dobře, miminka sice chvíli hledá, ale pak se vrátí k těm co tu zůstala a stará se o ně. Aileen zatím zůstává přes Vánoce a svátky, aby tu Eimi nebyla úplně sama.

Všichni majitelé mi dali vzorně vědět, že se štěňátky v pořádku dojeli. Mimina se v nových domovech otrkávají. Já jim přeji, aby si brzy zvykli na nové pánečky a svoji smečku. Budu je všechny vídat, tak budou postupně přibývat fotky, jak naši miláčci rostou. Budu vděčná za každou zprávu a foto - udělá mi to radost.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Zbyla nám tu 4 štěňátka. Zítra nám odjede do Prahy náš pohodář a obr Ravi (neboli Antares) a v úterý nás opustí naše malá Arwenka, která bude ještě chvíli v Brně a začátkem Nového roku poputuje se svojí rodinou do Italského Milána.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

.... Další smutná zpráva, která nás hluboce zasáhla ....  

Dne 18.12.2009 nás navždy opustil ve věku 4 let náš voříšek Béťa. Věrný kamarád, věčný ochránce a hlavně největší parťák naší Eimi. Eimi ještě pořád nepochopila co se děje, stále ho hledá a neví kde je, nyní má ještě štěňata bojím se okamžiku, až zůstane úplně sama, bez svého parťáka.

"Jestliže v ráji nejsou psi, potom chci po smrti jít tam, kam odešli oni." 

Nechci psát žádné řádky o bolesti, která nás provází. Jen pár úsměvných a typických vlastností tohoto úžasného psa. Beťásek byl ten nejkrásnější voříšek, byl to pan Pes, jeho odchod byl nečekaný a o to více bolestný, byl to mladý, hravý a zdravý pejsek. Každý ho měl rád, i když občas zlobil. Tak, jak on miloval balónek a svého pána, tak nemiloval nikdo nikoho. Doprovázel nás na mnoha výletech a akcích.Byl pro každu špatnost a blbinu, kterou jsme vymysleli. Miloval svoji rodinu, cestování, procházky, vodu a sníh, balónek a coursing. Byl to šoumen. S Eimi byli nerozlučná dvojka ve stylu "Kam vítr, tam plášť". Smrt útočí nečekaně, proč, ale musela vzít život tomuto mladému, poslušného a hodnému psíkovi se nikdy nedozvíme. Vše co jsme s ním za ty krátké, ale krásné 4 roky prožily nám nikdo nikdy nevezme. Budeme na něho vzpomínat, jako na vždy usměvavého a rozjařeného psa, jakým byl. Byl jsi parťákem do nepohody - měli jsme Tě strašně rádi a teď nám hrozně chybíš.

" Jenom ti, kdož neměli nikdy psa, nemohou pochopit, oč by byl život bez psů chudší "  (Gene Hill)

   

" Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe" (Josh Billings)

Bolest ze ztráty milovaného tvora je nekonečná. Tvůj odchod byl nečekaný a o to více bolestný. Beťásku vzpomínáme na Tebe a vždycky budeme !!!


16.12.2009

Dne 16.12. nás naštívila paní vetrinářka - proběhla kontrola štěňátek, očkovaní a čipování. Paní doktorka si každého pejska prohlédla a prohmatala. Kílu nemá žádné štěňátko, kluci mají varlátka obě, zuby jsou také v pořádku, srst mají taky ok. Vše proběhlo v pohodě. Štěňátka u očkování téměř ani neknikly, ovšem u čipování se projevili téměř všichni (až na Atavara), ale tragédie to nebyla, podle slov p. Doktorky byli velice stateční. Jsem ráda, že můžu mimina předávat s nejčistčím svědomím, že jsou zdravá a v pohodě.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Už tuto sobotu nás opouští první štěňátka :o(, bude to velice těžké loučení, ale putují do skvělích domovů :

  • Sobota 19.12. (věk 6 týdnů a 2 dny) - Akaj a Ashanti                            
  • Neděli 20.12. (věk 6 týdnů a 3 dny) - Atavar, Agira, Abasie a Anubis 
  • Pondělí 21.12. (věk 6 týdnů a 4 dny) - Antares                                        
  • Úterí 21.12. (věk 6 týdnů a 5 dnů) - Arwen                                               

Štěňátka, přeji Vám v nových domovech teplý pelíšek, vždy plnou misku a milující rodinu !!!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Dne 14.12. proběhla kontrola Vrhu A - kontrolu provedla Dana Matušincová hlavní poradkyně chovu z chovatelské komise - byla jsem pochávlena za výborné podmínky. Štěňátka jsou v pořádku, krásná, čistá, výborně socializovaná, prohlédli jsme také zoubky. Všechno se její v pořádku. Jsem na svůj vrh velice hrdá :o) Jsou to moje nejkrásnější zlatíčka.


 10.12.2009

Dnes je štěňátkům 5 týdnů !!! Není možné jak ten čas letí.

Doufám, že jsem jim vybrala ty nejlepší majitele - zatím se jako nejlepší zdají, všichni tu byli na náštěvě o všem jsme si popovídali a ví, že mě mají pořád k dispozici. Na štěňátkách mi záleží - takže podle slibů budu snad i všechna vídat :o)

Doufám, že se s většinou taky uvidím v Jevišovicích na táboře a omrkneme naše chlupaté poklady.    My přijedeme určitě, táta Enor asi taky a nějaké ratolesti snad taky dorazí - štěňata budou mít ten nejlepší věk :o)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

V sekci - VRH "A Vlčí tlapka" - provedeny úpravy a aktualizace fotek.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

V Galerii jsou nové fotky nyní jsou štěňátka už i s popiskama

---- teď už mají jisté rysy. Předtím jsem je musela chvíli prohlížet :o)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Štěňátka už chodí na proběhnutí ven, počasí nám sice nepřeje, ale i tak chodí mimina aspoň na chvilku.

Dnes jsem je vážila pejsci mají - Ashanti ( 5kg ), Antares ( 4,9 kg ), Akaj ( 4,9 kg ), Atavar ( 4,8 kg ), Anubis ( 4,2 kg ) a holčiččky Abasie ( 4,3 kg ), Agira ( 4,3 kg ), Arwen ( 3,8 kg ), Aileen ( 3,8 kg ).

Štěňátka byla dnes podruhé - odčervená.  


 6.12.2009

Včera byla štěňátka poprvé venku. 


3.12.2009

Nové foto štěňátek v galerii !!!

Štěňátkům jsou dnes 4 týdny. Už baští sami, jsou strašně šikovní. Jsou to draci, divočí a jejich výběh jim nestačí. Chůze a běh jim už nedělá problémy. O víkendu tu byli budoucí majitelé (a další ještě mají přijet). Všichni jsou fajn a mám čisté svědomí, že jim svoje kluky a holky dám do dobrých rukou :o) Všechno jsou to fajn lidé a štěňátka se u nich budou mít jako v bavlnce. Někteří budou "posteláči" a někteří budou běhat u domečku na zahradě. Všichni majitelé se na mimina už strašně těší. A já se těším až je uvidím, jak rostou.

Aktualizace - ve složce - VRH A

Aktualizovaná také nabídka štěňátek !!!


20.11.2009

Nové foto v galerii !!!

Už papáme, nebo se o to aspoň snažíme - ztím jenom namixovaná játra s puppy mlíčkem a mlíkem. Zítra budeme odčervovat. Dneska jsme koupili jeden 10-ti kilový pytel granulí pro malinkatá štěňátka - Royal Canin, jedná se o granule s označením STARTER (měli by napomoci přechodu z mléčné stravy na obyčejnou). Granule jsou malinkaté a chutné ( Eimi testovala ). Tak uvidíme.

Váha štěňátek:

Dne 19.11.2009 ( 14 dní)

  • Chlapečci - 1640 g, 1555 g, 1550 g, 1514 g, 1362 g
  • Holčičky - 1435 g, 1300 g, 1270 g, 1250 g 

  15.11.2009

Jednotlivé fotky štěňátek - v sekci Vrh A Vlčí tlapka

Jak je na tom Eimiška ???

Eimi se zánět hojí, už jí to nebolí a bulky se jí na cáčku zmenšují. Eimi je ta nejlepší máma i přes tento problém se kojila a kojila. Opravdu jsem nevěřila, jak se tato vlastnost může dědit - věřím, že i naše fenečky budou skvělé mámy jako Eiminka je to můj miláček největší :o)

Co naši malí pokladi ??? 

Miminka rostou a rostou není to ani možný - už mají 10 dní a začínají vidět - teda zatím jenom holčičky, klukům se na svět koukat ještě nechce, ale už mají škvírky. Také se už pokouší o malé krůčky. Dneska jsem měl otevřené dveře od balkónu a tak se někteří nahřívali na sluníčku co na ně místy prosvítalo. Myslím, že mě brzy čeká dokrmování, budu jí muset pak pomoci, aby ji úplně nevycucali - mám koupené Puppy Brit sušené mléko na ten start do života, ještě pár pytlů piškotů a karton tvarohu a můžeme začít :o)

Jak jsme na tom s baštěním ???

Eiminka baští naštěstí dobře - dostává dvakrát denně maso (veškeré už né jen kuřata) s přílohou, vitamínama a zeleninou, granule má k dispozici pořád a tak si někdy zobne. A i přes varování nedávat mléko a mléčné výrobky - dostává 1x denně trochu mléka s piškotama, 2 odměrkami sunaru a v tom rozmíchanou sladkou aktivii. Aktivie jí pomohly se zažváním a i teď je jí dobře, průjem jí netrápí, mlíčka pro štěňátka má dost a vše vypadá v pořádku.

NOVÉ Foto je v galerii Štěňátek - ZDE 


12.11.2009

Dnes je štěňátkům týden - rostou jako z vody a ten největší má téměř 1 kg !!

!!! Galerie štěňátek - ZDE !!!

Štěňátka a jejich mamina mě natolik zaměstnávají, že nemám čas ani na internet. Každopádně zase nějaké novinky. Eimi bohužel prodělává zánět mléčné žlázy, díkybohu jsme to podchytili hned ze začátku a tak jí dávám antibiotika a snad se brzy všechno spraví. Miminka kojí jak o život. Jinak jsou všichni v pořádku. Eimi se už odváží jít i na delší procházku než jen před barák. Teď dodělávám fotogaelrii takže budete moci kouknout na ty naše chlupáče.

Váha štěňátek v 6 dnech  tj. 11.11.2009:

- pejsci na váze jednoznačně vedou, i vzhledově jsou větší. Holky se, ale nedají zahambit a vesele je dohání. Váhu sice mají menší, ale živé jsou dost - hlavně naše nejmenší nejtmavší prvorozená Agira :o)

  •  
  • Fenečky - 787 g, 725 g, 720 g, 680 g.
Pejsci - 945 g, 895 g, 870 g, 845 g, 790 g.

    

 

7.11.2009

 

Tak máme za sebou úspěšne dvě noci a dva dny. Miminka jsou čím dál tím krásnější. Vzorně  papají a spí, ale jen tak 10 minut a zase papají (příjde mi, že nedělají nic jiného). Eimi vypadá spokojeně a v pořádku, dopřává si to nejlepší, momentálně baští jako tank. Denně sežere 1,5 kg kuřecího masa vařeného (+ přidávám játra, srdce, rýži, těstovny, strouhanou mrkev, hovězí a drůbeží syrové...).mlíčka má zatím pro těch 9 přísavek dostatek, ale necheme to podceňovat. Momentálně baštíme 3 x denně, ale už tolik nehltá. Ven se chodí vyvenčit jen tak aby se neřeklo, ale průjem už nemá. Pomalu začínáme štěňátka rozeznávat. Naše prvorozená černá fenečka se jmenuje AGIRA, jak jinak než po mamince.

2. dny od porodu - Váha štěňátek :

  • Pejsci - 615 g, 600 g, 555 g, 535 g, 500 g.
  • Fenečky - 512 g, 475 g, 460 g, 460g.

 !!!  5.11.2009 - se nám narodilo 9 nádherných štěňátek 5 kluků a 4 krásné holčičky VÍCE o nich -

Vrh A Vlčí tlapka !!!

 


 2.11.2009

Už se nám to pomalu krátí ... porod máme za dveřmi. Eimi už spává doma. Dnes má 60 den od krytí. Bříško má už pořádné, ale venku pořád ladně běhá. Noru na zahradě také každé ráno mírně prohloubí. Jinak si užívá lenošení doma a hoodně odpočívá, asi nabírá síly.

 

   

 

9 dní do porodu...

       

 

 Eimi si březost velice užívá. Dopřává si to nejlepší...

Máme 14 dní do porodu - možná i méně :o))) Už se nemůžeme dočkat.

 

 


 S obrovskou radostí všem oznamujeme, že naše Eimi nosí v bříšku MIMINKA !!!

Dnes 2.10. jsme byli na UZ vyšetření, které potvrdilo, že je Eimi březí.

Štěňátka jsme nepočítali, protože už jsou velká a jsou jedno přes druhé, ale pan doktor určitě viděl v první řadě 4-6 a dál jsme nehledali. Jsme moc šťastní, že tam nějaká jsou a kolik jich bude - to se necháme překvapit :o)) Teď nám jen držte palce, ať vše v pořádku odrodíme a odchováme.

Jedno foto malinkých "Vlčích tlapek" :o)

 


Již za týden - 2.10.2009 - budeme mít foto z ultrazvuku !!! :o))

Dne 18.5.2009 - jsem přivezla k nám na Vrakoviště dva nové pejsky - Beky a Bena. Jsou to Němečtí ovčáci, fence je 6 a pejskovi jsou 3.

Po tom co nás Rocky opustil jsme se rozhodli sehnat nějakého pejska z útulku, nebo nějakého dospělého, kterému budeme moci nějak pomoci. Nakonec jsme sehnali tento pár Německých ovčáků. Majitel je bohužel musel dát pryč, protože se přestěhovali a pejsci, zde už být nemohli.

Jsou u nás už týden a jsou nadmíru spokojení - na život na Vrakovišti si zvykli. Jsou to výborní hlídači, kteří v noci nezamhouří oči. Jsme rádi, že jsem jim mohli poskytnout nový domov a, že Rokyškův kotec není stále prázdný :o(

Fotky to jsou bohužel jen z telefonu

    


Dnes 15.9.2009 nás navždy opustil ve věku 9,5 let náš ROCKY - žíhaný Americký stafordšírský teriér.

Bolest ze ztráty je nekonečná. Rocky byl pan Pes. Rokyšku vzpomínáme na Tebe a vždycky budeme !!!

 

        

  

Máme nakryto - krytí proběhlo ve dnech 3.-5.9.2009 !!!

Dneska 5.9.2009 jel Enorek domů na Slovensko. Byl tu u nás skoro 14 dní. Bude mám všem po něm smutno je to opravdu skvělý pes. Myslím, že se mu u nás líbilo, zažil zase něco jiného než doma a hlavně tu měl Eiminku. Pevně věřím, že se jim zadařilo a na podzim se dočkáme štěňátek. Doufám, že se s ním příští rok uvidíme na táboře v Jevišovicích i se štěňátkama.


Tak dnes 3.9.2009 se Eimince a Enorovi zadařilo.

 

Už jsem v to ani nedoufala, vzhledem k tomu, že je tu u nás Enoušek už 11 dní (tímto majiteli moc děkuji) a Eimi se pořád nechtělo. Enorkovi se po domově moc nestýská (z čehož jsem měla strach) - hlavně tu má háravku a celý tento pobyt bere jako velký výlet. Nehledě na to kde všude s námi byl si na něj všichni zvykli i on na nás, takže naštěstí ho můžu s Eimnkou pustit na volno (tam kde vidím - pole, louky), aby se mohli proběhat.  

 Mám z toho opravdu radost. Snad se začátkem listopadu dočkáme štěňátek. 


Enor je od 23.8.2009 u nás.

 

 Eimi si své hárání protáhla. Pravděpodobně se jí líbí přítomnost jejího partnera u nás a tak si to "užívá". Ovšem panička je z ní docela na nervy. Od včerejška Eimi Enora neustále pokouší, hrajou si spolu a očuchávají, ale stále se nenechá nakrýt. Dnes jdeme znovu na test progesteronu a doufám, že bude výsledek lepší. Ještě, že je Enor takový pohodář a náštěvu u nás bere jako velký výlet. Je tu moc hodný a už nás výborně poslouchá.

Krytí by snad mělo proběhnout během pár dní !!!

A aspoň něco pozitivního - uvědomila jsem si jakého psa jsem si vybrala - Enor je opravdu povahově výjmečný a skvělý pes, který se k Eimi opravdu hodí a také jsem si uvědomila, že dva pesjci opravdu stačí :o)))

 

 

Máme naplánované krytí - PŘÍJMÁME ZÁZNAMY NA ŠTĚŇÁTKA !!!

 

          M: GIRA DAKMAT                    x               O: ENOR MALÝ BYSTEREC

  

Více ZDE a v rubrice Nabídka ŠTĚŇÁTEK


!!!  Dne 16.7.2009 se konečně narodil můj druhý bráška Martin Tichý  !!!

 

Martínek vážil 3140g a měřil 50 cm. Je to strašně krásné a hodné miminko.

         

Tento víkend jsem si udělali výlet do Jevišovic, pokecat s přáteli a obhlídnout bonitaci popř. shlédnout pesany ideální pro krytí naší Eimi. Přijeli jsme už v pátek navečer, setkali jsme se se s kamarády a poklábosili večer u dobrého jídla a pití. Noc byla opět krušná, protože Eiminka měla na pilno celou noc (od půl dvanácté do 6 ráno) v chatce hlídat. A pokaždé když se vracela od zamčených dveří mě šla dát pusu, jako kdyby říkala "Vše je v pohodě " po čtvrté za noc jsem myslela, že ji zastřelím. :) O půl 7 jsem to už nevydržela, neboť i Beťan se vzbudil a začal mi funět do obličeje, a šla jsem s nimi ven na dlouhou procházku. Okolo 8 už bylo v jevišovickém areálu plno lidí. Dostala jsem funkci vypisování bonitačních a svodových karet, no a že jich nebylo málo, vypisování a registrace účastníků se protáhla až do půl 10. Samotné měření a posuzování šlo už rychle. Nakonec se sešlo 16 svodů a 22 bonitací.

 

26.dubna 2009

 

Bylo tu pár hezkých jedinců a také plno štěňátek.

Velké povzdvižení způsobila přítomnost 11-ti měsíční vlčice manželů Andrlových. Chtěla bych jim poděkovat za obrovskou ochotu, jak v odpovídání na různé otázky, tak za pomazlení s naprosto úžasnou a extrémě mazlivou vlčicí Besi.

 

Mimo jiné gratulujeme Annie z Holštejna k uchovnění !!!


7.března 2009

Dne 3.3.2009 oslavila Eimiška své 3 narozeniny !!!

Letos bude pro ni tento "velký rok" důležitý. Chystám se přivést na svět první vrh. Eiminka se konečně stane maminkou. Věřím, že bude výborná matka (stačí mi, jak se stará o "cizí" potomky) a také k tomu má nejlepší předpoklady.

Eimi se těší výbornému zdraví a stále dobré náladě :o)

Už to není moje malé štěňátko, už je z ní velká psí slečna.


23.února 2009

Peťišek udělal Eimince novou boudu - doufám, že se jí bude líbit, nějak extrémě z ní nadšená nebyla :o)

   


21.listopadu 2008

 

V novém čísle časopisu PPČ (Pes přítel člověka) na měsíc prosinec č.12 byla otisknuta fotka dalšího ČSV s dětmi !!!

Opět další další výborná prezentace našich "krvelačných"  "vlků" !!!

Tentokrát se jedná o naši Eimišku !!!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

  • Dne 5.11. jsme byli na náštěvě u Karla v Mokré hoře v chovatelské stanici "z Údolí ticha" podívat se na malé kluky "E z Údolí ticha". Všichni chlapečci jsou už zadaní. Jeden poputuje až do daleké Franice, jeden zůstane v rodném Brně a jeden putoval na Slovensko. Kluci jysou opravdu nádherní, těším se až vyrostou a doufám, že je uvidím na našich bonitacích. Děkujeme za náštěvu.

       


    26.července

    Eimi dnes získala na Krajské výstavě psů v Brně - Žebětín ocenění V2 (Výborná 2)


    17.července 2008

    V neděli 13.7.2008 jsme se byli na výletě v Rudici - přesně v lomu barevného písku. Lom je z malé části zatopený. Pejsci se vyběhali, vykoupali a vyhrabali.

     


    14.července 2008

    Vítá Vás mezinárodně chráněná chovatelská stanice Československých vlčáků

    " Vlčí tlapka"


    28.června 2008

    Dnes získala naše Eimi na výstavě v Brně - Výborná 3, Rozhodčí: Ubrová Libuše 

     


     

    22.května 2008

    Dne 17.5.2008 - získala Gira Dakmat na Mezinárodní výstavě psů - Bratislava INCHEBA - V1 CAC

    (Rozhodčí hodnotil hlavně kvalitní a lehký pohyb)

    Dne 18.5.2008 - získala Gira Dakmat na Mezinárodní výstavě psů - Bratislava INCHEBA - VD 1

    (VD prý jen kvůli tomu, že je dobře živená)


    2.května 2008

    Dne 1.5.2008  se nám císařským řezem narodila 3 štěňátka Jorkšírského teriéra !!! 2 kluci váha - 13,7 a 13,6 g.  Štěňátka byla tři a samí kluci, ale bohužel o prvního pejseka jsme přišli (udusil se v porodních cestách).

       

    Tento den byl pro naši Ebi i pro nás velmi náročný. Stahy začala mít v noci okolo 2 hod a od 11 h dopoledne začala tlačit. Ovšem stále nemohla nic vytlačit, vždycky vylezla tlapička a pak zase nic. Okolo 14 hod. jsme se rozhodli jet s ní k veterinářce. Byla u nás i ,,porodní bába,, na jorkšíráky Janča a i ona naznala, že má strašně úzkou pánev, a že štěňátka neporodí. Odjeli jsme do Bystrce k paní doktorce. Paní doktorka se snažila štěňátko vytáhnout, aby se neudusilo ovšem Ebi měla tu dělohu opravdu uzounkou a tak jsme ještě dělali sono (měli jsme strach, aby se v ní miminka neudusila). A viděli jsme na ultrazvuku 2 fungující srdíčka. V tu ranu jsme si oddychli.Nedalo se nic dělat Ebinku jsme museli přispat a provést císařský řez. Okolo půl čtvrté nám paní doktorka podávala mimča. Bylo potřeba je rozdýchat. Štěňátka byla trochu pod narkózou. Začalo rychlé tření ručníkem a vysávání plodové vody z tlamičky. Dva pejsci byli v pořádku, tomu třetímu bohužel už netlouklo srdíčko. I přes to jsme se snažili jej rozdýchat, ale bohužel. Kdyby se toto stalo v přírodě tak by nepřežilo ani jedno z miminek a ani jejich maminka. Při císařském řezu jsme Ebinku nechali rovnou vykastrovat. Když už byla uspaná tak jsme to radši nechali hned (ona stejně trpěla zánětem dělohy - tak by na kastraci tak i tak musela). Ebi dostala jen to nejlepší a dostala i injekci na probuzení z narkózy. Už v ordinaci se vzbududila a koukala na ty upištěný ,,myšky,,. Mimča vzala Janča do přenosné tašky a Ebinku jsme si já zabalila do ručníků a mikyny. Po narkóze měla sníženou termoregulaci, tak jsme ji musela zahřívat. Doma jsme už měli nachystanou boudičku s dekou a teplým ručníkem. Také jsme napustili do pet lahví teplou vodu a dali jí je po stranách, aby jí bylo teplo. A pod ní nahřívací gelový polštářek celou jsme ji zakryli a nechali odpočnout. Paní doktorka jí nechala kanylu v tlapičce kdyby  se náhodou něco stalo. Mimča stále ještě nesála, ale bylo vidět, že jsou všichni tři vyčerpaní, a že si potřebují odpočinout. Odpoledne okolo 6 h. jsem šla prcky potrápit a naučit je sát. První pejsek se chytl do 10 minut a druhému to trvalo trochu dýl, ale nakonec se taky přisál. Ebinka už byla večer klidnější, šla se napít i vyčůrat. Dostává antibiotika a dneska už začala normálně žrát. Dostala jogurt s piškotama a na oběd kuře s rýží. A také jsme jí koupili vitamínovou, minerální, energeticou pastu Caloped, tak tu dostává taky. Chuderka byla trochu překvapená nevěděla co se děje. Štěňátka má poprvé a taky jí je 6 a půl roku. Kanylu jsme jí vytáhli už večer, aby jí nezavazela.

    Dnes je už Ebi v pořádku (určiě jí ještě bříško trochu bolí, ale už má radostný výraz ve tváři) a je vzornou matkou, od miminek se nehne a hlídá si je. Odchází jen na čůrání a krmíme jí v boudičce. Maličkého jsme na zahradě pohřbili a jeho dvoum bráškům přejeme do života jen to nejlepší.

     


    28.dubna 2008

    Dne 26.4.2008 Eimi úspěšně absolvovala bonitaci v Jevišovicích a stala se chovnou fenou !!!

    S bonitačním kódem A65 S2 Og R1 P3 chovná III. DKK B(0/1)

    A65 - kohoutková výška 65 cm, S2 - mírná reakce na střelbu, Og - povaha - Sangvinik - méně odvážný, R1 - typ suchý, P3 - soulad se standartem - velmi dobrý, Pozn. Méně ušlechtilá hlava, náznak volného koutku

     


3. března 2008

!!! Dnes 3.3.2008 oslavila naše Eimiška svoje 2. narozeniny !!!

Dostala obrovskou bůvolí kostičku s řasou, půl kila hovězího předního bez kosti a od páníčka bůvolí kostičku a bůvolí balónek. A s Beťákem si společně pochutnali na 20 dkg šunky - výběrové :o)

 Eiminko, za všechny Ti přeji všechno nejlepší, hlavně hodně zdraví a tak šťastný život, jaký ho doteď máš. A aby jsi nám naše životy rozveselovala ještě dloooouho :o)

 

Tímto gratulujeme všem našim sestřičkám !!! Tedy vrhu " G Dakmat "